onze NOORSE BOSpoezen

lijn onder foto's

Kalle Glimrende

Geboren 13-02-2024

Kleur: Bleu Tortie Smoke white

Kalle is dochter van onze Ronya uit haar derde nestje. Haar vader is Uffe, van Cattery Yjovi.

Na de zomer van 2025 zullen we beslissen of we haar ook een nestje gunnen. Dan zullen eerst de gezondheidstesten volgen en gaan we onderzoeken of we een geschikte kater bij haar kunnen vinden. 

Elke van Marivon

Geboren op 26-10-2009 
Kleur: Blue Tortie Smoke

Stamboom, zie: www.pawpeds.com

Helaas hebben wij voor de zomer van 2021 afscheid van Elke moeten nemen. Ze had al ruim 1.5 jaar een rare hoest. Op foto’s was helaas niet te zien waar dit door werd veroorzaakt. De laatste weken kon zij bijna niet meer uit zo’n hoestaanval komen. We gaan haar missen. Onze eerste Noorse boskat, en de leidster van de groep!

Foto’s Elke 

Elke met kittens Noortje
lijn onder foto's

Silvy van Marivon

Geboren op 09-03-2010
Kleur:  Blue Tortie Smoke,
 White

Silvy is een halfzus van Elke. Ze hebben dezelfde vader.

Silvy is gesteriliseerd. Drachtig worden was niet eenvoudig. Toen we haar lieten steriliseren bleek haar baarmoeder vol goedaardige tumoren te zitten. Sindsdien is zij kilo’s aangekomen en zit prachtig in haar vacht. 

Stamboom, zie: www.pawpeds.com

Foto’s Silvy

Silvy bewerkt 2014
lijn onder foto's

Tirzah Noor Takrati

Geboren op 19-03-2010
Kleur: Red Tabby Mackerel,
White

Noortje is inmiddels met pensioen, na moeder te zijn geweest van vier nestjes (4 -1-1- 4 kittens). Wat genoot zij altijd van haar kittens. Zij is moeder van onze Fenya. Fenya heeft inmiddels zelf al kittens gehad. En wat zorgde Noortje lief voor haar Noorse Kleinboskittens! Ze is dus ook een TOP-oma!

Stamboom, zie:    www.pawpeds.com

Foto’s Noortje

Noortje in de ren
lijn onder foto's

Little Star Nala Ronya

Geboren op  20-08-2018
Kleur: White 
Ronya is 100 % horend, zij heeft de BAER-test gehad.

Ronya is getest op HCM, PKD, CIN, GSD-IV en is hier vrij van.  Zij is PKdef vrij omdat de ouders hier vrij van zijn.

Ook de FIV en Felv test is negatief (dat is dus goed)

Ronya heeft inmiddels drie nestjes kittens grootgebracht (mei 2020, feb. 2022 en feb. 2024). Ze blijkt een echt TOP-moedertje te zijn. Haar kittens hadden het ritme van drinken, gewassen worden, slapen, drinken, slapen, spelen. Ze groeiden als kool! Bij het laatste nestje zien we dat Ronya erg veel van zichzelf weggeeft. Na dit derde nestje zal zij gesteriliseerd worden. 

Foto’s Ronya

Ronya
lijn onder foto's

Fenya Glimrende

Geboren op 18-12-2018
Kleur: Red Tabby Blotched, White 

Fenya is een dochter van onze Noortje. 

Fenya is vrij van HCM, PKD en CIN.  Zij is vrij van GSD-IV en PKdef omdat de ouders hier vrij van zijn. Ook was de uitkomst van de Fiv en Felv-testen goed.

Fenya zorgde al heel lief met de kittens van Ronya mee. We twijfelden dan ook niet hoe zij zelf een nestje groot zou brengen. Haar eerste nestje, april 2021, bestond uit zes kittens met prachtige geboortegewichten. Ook zij is een TOP-moedertje! In de zomer van 2023 heeft zij haar tweede nestje groot gebracht. Fenya had bij haar krolsheid vaak last van haar hormonen. Dit is reden geweest om de keuze te maken om haar te laten steriliseren. 

Fenya