Neem een kijkje bij

onze kleine NOORSE BOSvolkjes

Op dit moment wachten wij vol spanning af of Ronya drachtig is. Als alles goed gaat dan worden begin november 2021 haar kittens geboren. Op de foto staat zij samen met Mingan van Nahele. Mingan woont bij Cattery Haret Landstryker. Mingan is ook de vader van Fenya haar nestje. We hebben enorm getwijfeld, want haar nestje met Fjolsvid was ook prachtig. Uit deze combinatie kunnen zwarte, blauwe, witte en zwart gestreepte kittens geboren worden. 

Ronya - Mingan

Wanneer wij kittens hebben en je hebt belangstelling voor een kitten van ons dan vinden wij het volgende belangrijk: Een kitten kies je als huisdier. Het krijgt aandacht, een dierenvriendje, goede voeding en medische zorg als dit nodig is. Een Noor is een actieve kat. Het is belangrijk dat de kat de ruimte heeft om te spelen. Ook zijn ze graag buiten. Om te spelen in een ren of afgezette tuin vinden ze  heerlijk. Hopelijk wordt het kitten een jaar of 15.  En is het een jaar of 15 een maatje voor je of voor het gezin. Het kitten blijft in elk geval 13 weken bij de moeder. We zien dat het ene nestje er eerder aan toe is om te verhuizen dan het andere. Soms is de moederpoes er dan ook wel klaar mee. De kittens groeien op in huis. Zo wennen ze aan alle huiselijke geluiden, onze andere Noren en onze hond. Zelf vinden wij het belangrijk om ze veel in de handen te nemen, met ze te spelen en te socialiseren. De kittens worden meerdere keren ontwormd, gechipt, 2x gevaccineerd en krijgen naast hun stamboom en dierenpaspoort ook voeding, speeltjes en een geurdekentje mee. Op de contactpagina kun je vinden hoe je met ons in contact kunt komen. Bij een klik van beide kanten, ben je van harte welkom om kennis te komen maken!

Hieronder vind je fotocollages van onze eerdere nestjes. In 2011 werd ons eerste nestje geboren. We hopen dit jaar ons 9e nestje te verwelkomen!

lijn onder foto's
A nestje
B nestje

Azra, Arwyn en Aiske werden op 27-11-2011, een dag of vijf te vroeg geboren. Ze zijn kittens van Elke en Boromir, die bij Cattery Annakat woonde. Het waren zes kittens. Twee kittens waren duidelijk nog niet af – ze hadden nog geen haartjes – en werden levenloos geboren en Aron hebben we in moeten laten slapen toen het met het openen van de oogjes helemaal fout bleek te zijn. De drie dames waren klein, maar groeiden goed! 

Balder, Biorn, Bowyn en Biyn werden op 10-02-2013 geboren. De moeder is onze Noortje en de vader was Kizzy van Annakat. Het was fijn om te merken dat het met alle vier de katertjes gelijk heel goed ging. Het was een tevreden bosvolkje!

Caja

Caja was echt enig kind! Dochter van Noortje en Boromir. Zij is geboren op 01-02-2014. Tja, als je alle ruimte tijdens de dracht voor je alleen hebt gehad en je hebt daarna ook de melkbar voor je alleen, dan groei je echt gigantisch. Toen zij 7 weken oud was werden de kittens van Silvy geboren. Dat vond ze heel interessant. Caja is sinds kort ons ‘buurmeisje’ geworden. Zij is sprekend haar vader om te zien! 

Duèn, Doutzen, Djoeke, Djinn en Dide werden op 21-03-2014 geboren. De ouders zijn onze Silvy en Noah. Helaas hebben wij al snel afscheid van Dide (donker tortie meisje met blauwe achtergrond) moeten nemen. We waren de dag ervoor met haar naar de dierenarts geweest die van alles deed om haar op te laten knappen. Helaas kreeg zij ’s nachts weer erge pijn. Na een paar minuutjes hard piepen stierf zij in Vincents handen. De andere vier kittens groeiden prachtig en hadden echt veel plezier met elkaar! 

Erben was dan ook weer echt een kitten alleen! Hij is een zoon van onze Noortje en Fons van Yjovi en werd op 20-02-2018 geboren. En een kitten alleen, ja, die groeit als kool. Erben werd de lieveling van veel mensen in Facebook groepen van de Noorse boskat. Hij was echt een ‘snoepie’, zat gezellig op schoot tijdens het eten, super knuffelig. Een geweldig dier. Erben is verhuisd naar mensen waar ook een poezenvriendinnetje voor hem kwam wonen. Zo fijn!

Aangezien Erben maar alleen was geboren, mocht Noortje nog een keer bij Fons logeren. Op 18-12-2018 werden Finn, Fender, Floortje en Fenya geboren. Alle vier met mooie geboortegewichtjes. En toen kwam de lastige keuze: welk poezenmeisje houden we voor de Cattery en als vriendinnetje voor Ronya. Twee beeldschone dametjes. Ronya is wit en aangezien Floortje ook veel wit heeft, hebben we gekozen om Fenya aan te houden. Bijzonder en mooi is het dat wij voor het eerst een odd-eyed kitten hebben: Finn! 

Op 7 mei 2020 is Ronya haar eerste nestje geboren. En zo mooi verschillend, op twee witte na, van kleur. Er was ons al verteld, kittens van Fjolsvid slapen en drinken. Dat klopte. Vijf stuks en ze groeiden als kool. De twee witte kittens hebben ook de BAER-test gehad en zijn beide ook 100% horend!

Op 17 april 2021 zijn de kittens van Fenya geboren. Alle zes met keurige geboortegewichtjes. Fenya had niet helemaal genoeg melk, we hebben een aantal keren per dag bij geflest. En dat ging goed. En zo knap, alle zes met net een ander kleurtje! Het was even druk, maar ook enorm gezellig!